آشنایی با انواع طرح کابینت آشپزخانه

جدیدترین مدل کابینت آشپزخانه

یک پایان خوب همه چیز است، به خصوص هنگامی که صحبت از کابینت آشپزخانه وکمد می شود. آنها می توانند زیبایی فضای شما را بالا ببرند .انواع کابینت آشپزخانه معمولاً بر اساس نوع متریالی که کابینت با آن ساخته می شود دسته بندی و نام گذاری می شوند.

بطور کلی کابینت ها شامل دو قسمت هستند:
بدنه یا یونیت (چهارچوب/اسکلت) کابینت: این قسمت چارچوب کابینت و در حقیقت قسمتی از کابینت هست که در نمای بیرونی دیده نمیشه. در اکثر مواقع از ورق ام دی اف سفید معمولی برای ساخت یونیت استفاده می شود.

درب کابینت: نمای بیرونی کابینت که دیده می شود. وقتی به عنوان مثال می گویم کابینتی هایگلاس است، منظور این است که درب کابینت و قسمتهایی که در نمای بیرونی دیده می شوند از ورق هایگلاس ساخته شده اند.

لذا در این مقاله میخوایم با انواع کابینت آشپزخانه که در حقیقت دربهای کابینت هستند، آشنا شویم.
انواع کابینت آشپزخانه به ترتیب قیمت عبارتند از:کابینت ملامینه، کابینت ام دی اف، کابینتِ های گلاس، کابینت ممبران، کابینت انزو، کابینت روکش چوب، کابینت چوبی

کابینت ملامینه

یکی از ارزان ترین انواع کابینت آشپزخانه، کابینت ملامینه است. حالا ملامینه یعنی چی؟ملامینه اصطلاحی است که در برخی مناطق کشور برای ورقی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه به کار میرود. البته بکار بردن اصطلاح ملامینه برای این نوع ورق اشتباه است، چون ورق ام دی اف معمولی هم روکش ملامینه داره. اما در هر حال، در عرف بازار ورق ملامینه یا کمد ملامینه، ورقی با مغزی نئوپان و روکش ملامینه است.

بطور کلی، نئوپان از براده‌های درشت چوب، چسب و رزین ساخته میشود که تراکم کمتری نسبت به ام دی اف دارد و البته مقاومت خیلی کمتری دارند. در گذشته، نئوپان کاربرد زیادی داشت، اما در حال حاضر با گسترش یافتن انواع ورق های ام دی اف، از نئوپان تنها در مکان‌هایی که خطر نفوذ رطوبت تقریباً صفر باشه استفاده میشه؛ مثل کمدها. 

کابینت ام دی اف

ورق ام دی اف شبیه ملامینه است (ورقی با روکش ملامینه)، اما با مغزی ای متفاوت. مغزی این ورق ها بجای نئوپان از جنس متریالی به نام ام دی اف می باشد که فشردگی بیشتری دارد. پس در بازار منظور از ام دی اف، ورقی با مغزی MDF و روکش ملامینه است.

بطورکلی،حساسیت ورق ام دی اف در برابر آب نسبت به ملامینه کمتر است اما بازهم به رطوبت حساس است.به همین دلیل آرشا سرام همیشه به کابینت سازهای خودش پیشنهاد میدهد تا برای یونیت کابینت در بخش سینک ظرفشویی یا هرجایی که در معرض آب است ازمتریال پی وی سی استفاده کنند تا خیالمون از بابت آسیب پذیری ام دی اف در معرض آب راحت باشه.

کابینت های گلاسکابینت های گلاس

همونطور که در بالا گفتیم، یونیت های این نوع کابینت معمولاً ام دی اف سفید است. اما بخش های قابل رویت آن و درب ها از جنس ورق «های گلاس High Gloss»ساخته می شوند. مغزی این نوع ورق‌ها از ام دی اف خام و روکش‌ آن‌ها از متریال براقی مثل پلکسی گلاس ساخته می شود.

کابینت های گلاس از نظر ظاهری بسیار براق تر و دارای تنوع طرح زیاد و زیباتر از ام دی اف می باشند. عموماً قیمت های گلاس بیشتر از ام دی اف می باشد.همونطور که میدانید هایگلاس ظاهری براق داره و همین موضوع باعث میشه در فضاهای کوچک مناسب باشه و باعث شود فضا بزرگتر بنظر رسد.

معایب کابینت های گلاس

اگر نسبت به لک روی کابینت حساسیت دارید. جهت جلوگیری از لک شدن کابینت هایگلاس، توصیه می کنیم. فکر درب های مگنتی را نکنید و از دستگیره های پایه بلند استفاده کنید تا احتمال تماس دست با سطح کابینت کمتر شود.

پس از مدتی خش و خط های به جا مانده روی سطح کابینت هایگلاس از شفافیت و درخشندگی آن می کاهد و شما را به فکر تعمیر و یا تعویض کابینت ها می اندازد ، که البته باز، بسته به زاویه تابش نور، اکثر این خط و خش ها از دید مهمانان شما دور می مانند .  باید مراقب حرارت و رطوبت باشید چون  با حرارت و رطوبت ، زیاد سازگار نیست.

اگر به دنبال طرح های مدرن منبت کاری روی درب کابینت می باشید ، کابینت هایگلاس را فراموش کنید.در کابینت های گلاس تنها یک روی درب با لایه هایگلاس روکش می شود و برای قسمت اپن آشپزخانه که هر دو طرف نما دارد ، باید از دو ورق کابینت در کنار هم به صورت قرینه استفاده کرد.

کابینت انزو

انزو در حقیقت اسم برندی است مربوط به شرکت Zentique که در حیطه ‌ی طراحی و تولید کابینت فعالیت میکنه. اما در ایران کابینت‌هایی که با طرح‌های مشابه کابینت‌های شرکت Zentique ساخته میشن، حتی با اینکه ساخته‌ی شرکت‌های دیگری و حتی شرکت‌های داخلی هستن، به کابینت انزو معروفن.

کابینت آشپزخانه انزو  طرح مورد نظر روی آن حکاکی می شود و سپس روکش هایی با جنس های مختلف روی اون قرار می گیرند. فرآیند ساخت این کابینت بسیار شبیه کابینت ممبران است.در حقیقت، کابینت آشپزخانه انزو یک نوع کابینت ممبران محسوب میشه، البته با تفاوت در طرح و تا حدودی متریال.

اولین تفاوت انزو با ممبران این است که برای انزو از ورق ام دی اف با ضخامت 25 میلیمتر استفاده می شود، در صورتیکه اغلب ورق های ممبران ضخامت حدود 16 میلیمتر را دارند.

قطر روکش کابینت انزو نیز بیشتر از کابینت وکیوم است. قطر لبه‌های کابینت ممبران بیشتر از کابینت انزو هست.از نظر طرح ظاهری هم، چهار طرف درب کابینت انزو توسط دستگاه برش می‌خورد و در عین حال طراحی ساده تری نسبت به ممبران دارد. کابینت‌های انزو معمولاً به رنگ‌های روشن و حتی سفید براق هستند.

در حالیکه تنوع در انتخاب بهترین رنگ کابینت‌ ممبران خیلی گسترده‌تر می باشد. بطور کلی می‌توانیم بگویم کابینت انزو از لحاظ ظاهری ترکیبی از ممبران و هایگلاس سفید است.از لحاظ قیمت کابینت‌های انزو گران‌تر  هستند.

معایب کابینت انزو

در طرح‌هایی با ظرافت زیاد یا طرح‌هایی با برجستگی و فرورفتگی قابل توجه؛ روکش رویی، مغزی کابینت رو بصورت کامل پوشش نمی دهد، لذا در دراز مدت اثرات مخربی در کابینت ایجاد خواهد کرد. برای رفع این مشکل باید ظرافت‌های طراحی رو کاهش داد.

تعمیر کابینت انزو دشوارتر، به این خاطر که پیدا کردن متریالی دقیقاً با همون طرح و رنگ کار کمی سختی است کابینت‌های Enzo نسبت به اشیا تیز و برنده حساس هستند لذا در نگهداری آن ها دقت کنید.

مهمترین موضوعی که در انتخاب کابینت انزو باید بهش توجه کنید این است که نقش کابینت ساز در کیفیت انزو بسیار زیاد است. پس برای پیدا کردن یک کابینت ‌ساز حرفه‌ای که بتواند انزو رو درست اجرا کنه بسیار دقت کنید. اما نگران نباشین، ما در آرشا سرام دکوراتورهایی کاملاً حرفه ای داریم که در اجرای کابینت انزو خبره هستند.

کابینت ممبرانکابینت ممبران

داستان این مدل کابینت آشپزخانه و نحوه ساخت و مزایا و معایب آن بسیار مفصل است! در اینجا به صورت خلاصه به این کابینت می پردازیم.
کابینت ممبران(وکیوم) یکی از پیچیده‌ترین مراحل ساخت رو در بین سایر کابینت های آشپزخانه دارد و البته زیبایی شاخصی هم در پایان کار به آشپزخانه و محیط می بخشد.
یونیت های (چهارچوب/اسکلت) کابینت ممبران نیز عموماً از ام دی اف سفید ساخته می شوند. اما بخش های قابل رویت و درب های کابینت از ورق هایی با مغزی ام دی اف که اقدامات خاصی در آن ها اعمال شده، ساخته می شوند.

روش ساخت ورق ممبران به این شکل است که، ام دی اف خام توسط دستگاه سی ان سی (CNC) حکاکی شده  ،سپس تحت مکش و خلاء، روکش طرح داری از جنس پی وی سی روی ام دی خام حکاکی شده چسبانده می شود (البته تنها در یک سمت ورق این کارهای انجام می شود

و سمت دیگر یک لایه از جنس پی وی سی سفید است که از ابتدا پشت ام دی اف خام توسط کارخانه، چسبانده می شود). این پروسه، اجرای طرح های زیبا و پرکار مانند طرح های کلاسیک را مقدور ساخته است. طبیعتاً قیمت کابینت وکیوم بیش از مدل های قبلی است.

همونطور که گفتیم، چون روکش پی وی سی بعد از انجام برشکاری ها روی ورق ممبران چسبانده می شود، پس کابینت ممبران رو می شود در دو سبک کلاسیک و مدرن اجرا کرد. در سبک مدرن خبری از اشکال منبت کاری شده ی شلوغ نیست و طراحی نسبتاً ساده انتخاب می شود. در سبک کلاسیک از اشکال منبت کاری شده استفاده می شود.

کابینت ممبران‌ پرطرفدار با وجود مزیت‌های زیاد، داری معایبی نیز می باشد .با وجود اینکه کابینت‌های ممبران در برابر آب و هوا مقاوم هستند و همین موضوع باعث شده گزینه خوبی برای فضای آشپزخونه باشند، اما اگه زیاد در معرض نور خورشید قرار بگیرن ممکن است روکشاش کنده شده و یا باد کند، زیرا روکش این کابینت به وسیله چسب چسبیده شده و این چسب در برابر حرارت مقاومتی ندارد. از طرفی نور خورشید باعث می شود این کابینت‌ها بعد از مدتی رنگ اولیه خودشون رو از دست بدن و دچار رنگ پریدگی بشن.

کابینت‌های ممبران نیاز به تمیز شدن منظم دارن و نسبت به برخورد وسیله‌های تیز حساس هستند و تعمیرشان هزینه زیادی دارد.

از عیب های دیگر این کابینت این است که با وجود تنوع زیاد، خیلی زود مدلای قبلی از رده خارج میشن.لذا اگه شما بخوایید کابینتی که چند سال پیش درست کردین رو تعمیر کنین یا بخشی بهش اضافه کنید خیلی بعیده که بتونید دقیقا همون رنگ و روکش رو پیدا کنین.

کابینت آشپزخانه
کابینت چوب و  کابینت روکش چوب

رسیدیم به گران‌ترین کابینت آشپزخانه! کابینت چوبی با وجود قیمت زیاد از زیبایی و روحی که در چوب جریان دارد، برخوردار است.
کابینت چوبی دو نوع است : کابینت روکش چوب و کابینت تمام چوب.

فرق این دو کابینت آشپزخانه در میزان چوبی ست که مصرف می شود. کابینت تمام چوب یعنی در ساختش از چوب خالص استفاده شده و کابینت روکش چوب یعنی مغزی ورق آن کابینت، چوب نیست. بلکه از متریالی مثل ورق ام دی اف استفاده شده اما رویه ی آن از یک ورقی با لایه نازک چوب پوشیده شد است.

روکش بلوط و ملچ از روکش های پرطرفدار در ساخت کابینت روکش چوب هستن. اما لازم است بدانید که بخش قابل توجهی از هزینه اضافه این نوع کابینت مربوط به اجرای رنگ پلی استر که پس از اتمام ساخت کابینت انجام می باشد.

در هر دو نوع این کابینت ها، نمای کار چوبِ واقعی است. لازم به ذکر است که مانند بیشتر کابینت ها،یونیت (اسکلت) کابینت روکش چوب معمولا از جنس ام دی اف سفید ساده می باشد.

اما یونیت (اسکلت) کابینت تمام چوب در برخی موارد با متریالی مانند ام دی اف و در برخی موارد از چوب ساخته می شود. کابینت تمام چوب پس از اجرا با رنگ پلی استر یا پلی اورتان پوشش پیدا کرده .کابینت چوبی معمولاً برای آشپزخانه‌های کلاسیک استفاده می شود و در سراسر جهان نمونه‌های زیبایی از آن ساخته شده است.

نحوه تولید:ورق های چوب طبیعی درختان در ضخامت دو الی سه سانتی متر تولید می‌شود. بعد از سایز شدن درب ها توسط استادکار چوب ها منبت کاری و ابزار خورده می‌شوند و نقوش و حکاکی های کار کلاسیک به آن اضافه می‌شود.

این حکاکی ها متنوع هستند و مشخصه اصلی این سبک کابینت همین ابزار و حکاکی هاست. بعد از مرحله ابزار زدن درب ها در محیط ایزوله به رنگ انتخابی مشتری در می آید.در کنار این درب های نقش و نگار دار رنگ شده، ستون ها و گل هایی منبت و معرق کاری شده از جنس چوب وجود دارد.

این ستون و گل ها در کنار کابینت ها قرار می گیرد که زیبایی بیشتری به محیط و دکور آشپزخانه شما می‌دهد. همچنین این سبک کابینت شامل تاج در قسمت بالای کابینت هاست ،گویی که کابینت ها در یک قاب قرار گرفته اند. قرار گرفتن این اجزا کوچک در کنار هم کابینت کلاسیک چوبی را تشکیل می‌دهد.

مزایا کابینت چوب

لوکس ترین و مجلل ترین در سبک های مختلف آشپزخانه می باشد. کابینت چوب از دوام و مقاومت بالایی برخوردار است و عمر طولانی دارد.اگر درب کابینت آسیب دیده شود

امکان ترمیم و رنگ آمیزی مجدد وجود دارد.امکان حکاکی طرح مورد نظر روی درب های چوب وجود دارد. بسیاری از ابزار و حکاکی ها در کابینت تمام چوب کار دست استاد کاران ماهر است.

معایب کابینت چوب

در این سبک اگر از رنگ نامرغوب استفاده شود ممکن است رنگ کدر شود یا لب پر شدن رنگ امری بدیهی است، پیشنهاد می‌کنم از مراکز معتبر و شناخته شده خرید کنید تا با مشکلاتی از این دست رو به رو نشوید.محدودیت نوع چوب طبیعی به دلیل محدودیت نوع درختانی که خاصیت استفاده به عنوان درب کابینت و … را دارند.

کابینت چوب نسبت به اشیا تیز و برنده آسیب پذیر است اما در صورت آسیب پذیری امکان تعمیر و ترمیم آن وجود دارد.کابینت چوب در مقابل رطوبت مقاوم ترین مدل کابینت است اما ممکن است به مرور و پس از گذشت چندین سال کمی باد کرده وتغییر شکل دهد، البته در صورت نگهداری اصولی و مراقبت از کابینت ها این اتفاق نخواهد افتاد.

همان طور که در بالا مشاهده کردید کابینت آشپزخانه چوب عیب و نقص خاصی ندارد و از نظر جنس، دوام و ظاهر جزو یک ترین و مجلل ترین مدل های موجود در بازار است.

اپن آشپزخانه

اتاق‌های نشیمن و دیگر اتاق‌های مجاور آشپزخانه به وسیله بخشی به نام اپن آشپزخانه از یکدیگر جدا می‌شوند. اپن‌های آشپزخانه به گونه‌ای هستند که از یک طرف به دیوار متصل و از طرف دیگر باز خواهند بود.

آشپزخانه‌های بسته و فاقد اپن اوضاع داخل آشپزخانه را به مهمانان شما نشان نمی‌دهد. آشپزخانه‌های اپن دار این امکان را ایجاد می‌کنند تا با مهمانان خود نیز در ارتباط باشید. حتی می‌توانید به راحتی غذا را بر روی آن سرو کنید و مانند یک میز برای شما عمل می‌نماید.

طراحان خلاق و به‌ روز تنوع و رویکردهای جدیدی در اپن و در نهایت دکوراسیون آشپزخانه ایجاد کرده‌اند.

طراحی اپن آشپزخانه

امروزه تنوع بسیار زیادی در طراحی و دیزاین اپن‌های آشپزخانه به وجود آورده‌اند. شکل‌های مختلفی از جمله: منحنی، ال، مستطیلی و… را می‌توان بسته به سلیقه خود انتخاب کنید. سلیقه شخصی، نوع و فضای آشپزخانه و گاهی نیز مدل اتاق‌های نشیمن می‌توانند تعیین کننده نوع اپن شما باشند. اشکال زاویه دار برای طراحی اپن جلوه بسیار خاصی به آشپزخانه شما خواهند داد.

شما می‌توانید بعد از انتخاب شکل اپن، رنگ‌ دلخواه خوب را برای اپن انتخاب کنید. علاوه بر آن ست کردن با کف پوش خانه هم ایده بسیار خوبی محسوب می‌شود.

کلام آخر

شرکت آرشا سرام با برند ARSHA CERAMبا ارائه طیف وسیع از محصولات به کار رفته در ساختمان، همراه سعی در تامین نیاز مشتریان خود داشته. تداوم و موفقیت این شرکت نشان از رضایتمندی مشتریان است. ما همراه پشتیبان شما هستیم.

فهرست