انواع سبک های آشپزخانه

آشپزخانه یک اتاق مهم در خانه شما است. بسیاری از ما رابطه طولانی با آشپزخانه های خود داشته ایم. آشپزخانه یک مکان عالی برای لذت بردن از وعده های غذایی خوشمزه در کنار خانواده و پذیرایی از مهمانان است و یکی از مرکزی ترین اتاق های خانه به حساب می آید.
لذا طراحی و ساخت این فضا یک بازار عظیم در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. اولین مرحله برای چیدن دکوراسیون آشپزخانه و کابینت آن دانستن جزئیات و شناخت سبک های آشپزخانه می باشد. هر سبکی ویژگی های خاص خود را دارد و برقراری این سبک ها هستند که زیبایی آشپزخانه را منحصر به فرد می سازند. در ادامه مطلب به انواع سبک های آشپزخانه آشنا خواهید شد.

کابینت مدرنسبک آشپزخانه مدرن

سبک آشپزخانه مدرن یکی از پرطرفدارترین سبک‌های آشپزخانه در دنیاست. علت اصلی محبوبیت این سبک اجتناب از شلوغی، درهم ‌وبهمی و تزئینات اضافی است. از اصول مهم سبک آشپزخانه مدرن: کابینت‌های بدون قاب، اجزای براق و ساده با خطوط افقی یا عمودی است. کابینت‌ها معمولاً با دستگیره‌های توکار و گاهی بدون دستگیره طراحی می‌شوند.
صفحه رویه کابینت در این سبک کم نقش و نگار است و کاشی‎های بین کابینت‌ها به صورت ساده و براق انتخاب می‌شوند. یک عنصر اساسی که فضای آشپزخانه مدرن را دوست‌داشتنی ‌تر می‌کند، استفاده از چوب برای طبیعی‌ تر جلوه دادن فضاست. رنگ‌های خنثی مانند سفید، کرم، طوسی روشن از رنگ‌های اصلی در این سبک هستند.

مزایای کابینت مدرن آشپزخانه کدام است؟

در آشپزخانه با کابینت مدرن دکوراسیون طوری طراحی می‌شود تا بتوان از حداکثر فضا بیشترین بازدهی را دریافت کرد.
در سبک مدرن آشپزخانه‌های کوچک، بزرگ‌تر دیده می‌شوند و آشپزخانه‌های بزرگ المان‌های مختلفی را برای دیزاین، خواهند داشت.
در سبک مدرن برای آشپزخانه، رنگ‌های آرامش ‌بخش انتخاب می‌شود و اغلب خسته کننده و کسل کننده نمی‌شوند،ولی در طرح‌های کلاسیک ممکن است به دلیل شلوغ دیده شدن فضا یا استفاده از رنگ‌های سنگین، دکوراسیون به سرعت خسته کننده شود.
سبک مدرن کاربردی شدن تمام قسمت‌های آشپزخانه را به همراه دارد.
برای فرایند ساخت آشپزخانه به سبک مدرن، در استفاده از منابع طبیعی بیشتر صرفه جویی می‌شود.
هزینه اعمال آشپزخانه به سبک مدرن به دلیل اینکه کمتر از تجهیزات اشرافی استفاده می‌شود، به صرفه‌تر است اما ممکن است بستگی به خیلی از موارد داشته باشد.

سبک  آشپزخانه صنعتی

سبک آشپزخانه صنعتی یکی از سبک های جذاب درآشپزخانه است اما خیلی گرم و صمیمی نیست. آشپزخانه صنعتی چند فاکتور مهم دارد:
استفاده از رنگ‌های خنثی مانند سفید، سیاه، خاکستری و قهره‌ای یا حتی قرمز
استفاده از قفسه‌های باز برای انواع کابینت‌ آشپزخانه
استفاده از قفسه‌های سربی یا فولاد ضدزنگ
استفاده از سازه‌های صنعتی مانند آجر خام، لوله‌های آب و تیرهای فلزی
استفاده از بتن در کف، پیشخوان یا دیوار آشپزخانه

سبک تلفیقی

این سبک گاهی می‌تواند تبدیل به هرج‌ ومرج یا فاجعه بصری شود، اما اگر به درستی طراحی شود، آشپزخانه‌ای منحصربه فرد و شگفت‌انگیز خواهد شد. ترفند ایجاد یک آشپزخانه تلفیقی، استفاده از عناصر اصلی سبک‌های دیگر برای طراحی بخش‌های مختلف آشیزخانه است.
در دکوراسیون این آشپزخانه می‌توان از ایده‌هایی استفاده کرد که به آشپزخانه شخصیت بدهد. می‌توان برای ایجاد حسی خوشایند و دل ‌پذیر، سبک‌های مدرن و راستیک را با هم ترکیب کرد.

سبک آشپزخانه سنتی ومعاصر

سبک معاصر

وقتی بخواهیم از سبک های آشپزخانه معاصر صحبت کنیم باید حتما آن را با آشپزخانه مدرن مقایسه کنیم. چون امکان دارد این دو سبک با هم اشتباه گرفته شوند و تمایز این دو سبک کار سختی است. سبک های آشپزخانه معاصر معمولا به معنی پیروی از مد و طراحی دکور در زمان جاری و هم اکنون است. درواقع آشپزخانه های معاصر شاید تمام ویژگی های آشپرخانه مدرن را داشته باشند اما می توانند با خصوصیات دیگر سبک ها هم همراه باشند.
اما اگر بخواهیم در مورد ویژگی های یک آشپزخانه معاصر صحبت کنیم: استفاده از متریال و مدهای جدید در طراحی، لبه های برش خورده، سادگی، درخشانی، استفاده از خطوط صاف از مهم ترین ویژگی های آشپزخانه معاصر هست. ویژگی های دکوراسیون آشپزخانه معاصر، براق و روشن بودن با ویژگی های ساده می باشد.
استفاده از استیل و وسایل آشپزخانه سفید در این سبک از آشپزخانه بیشتر دیده می شود البته امکان دیدن رنگ ها و متریال های زیادی در این سبک از آشپزخانه وجود دارد چون همان طور که قبلا گفتیم این سبک با پیروی از مد طراحی می شود و شناور است.

طراحی کابینت کلاسیک

یکی دیگراز سبک  های آشپزخانه‌های، سنتی با طراحی کلاسیک و ویژگی معماری قرن‌های 18، 19 و 20 میلادی در اروپا و آمریکا شناخته می‌شوند. برخلاف طراحی‌های مدرن که سادگی اصلی‌ ترین ویژگی آن‌ها است، در طراحی آشپزخانه‌ های سنتی برای شیک شدن آشپزخانه جزئیات و تزئینات زیادی به کار می‌رود. در آشپزخانه‌های سنتی بر خلاف آشپزخانه‌های معاصر، بیشتر از متریال‌های طبیعی مثل چوب سخت و سنگ استفاده می‌شود.

سبک ویکتوریایی

یکی از سبک های آشپزخانه ،طرح ویکتوریایی که  دارای تزیینات زیادی است. این سبک برگرفته از نام ویکتوریا ملکه انگلیس است که تزئینات زیادی را در وسایل آشپزخانه به کار می برد. کابینت آشپزخانه‌هایی به این سبک ظریف و زیبا است و کنده‌کاری و تزیینات زیادی دارد. در آشپزخانه‌های ویکتوریایی از انواع متریال‌ها از جمله چوب، مس، برنج، سنگ، و شیشه‌ی رنگی استفاده می‌شود. بهترین متریال‌ها برای صفحه کابینت این سبک نیز گرانیت، سنگ صابونی، مرمر، سنگ مصنوعی و چوب است.

سبک اسکاندیناوی

این سبک را می‌توان نزدیک به سبک مینیمال دانست. خطوط مدرن و تمیز، اشکال ارگانیک و مواد طبیعی از شاخصه‌های این سبک هستند. این نوع آشپزخانه بسیار کاربردی است و همیشه ظاهری تازه دارد. رنگ سفید رنگ اصلی آشپزخانه اسکاندیناوی است و نور نقش اساسی در فضای آشپزخانه بازی می‌کند.
چراغ‌های آویز یکی از عناصر اصلی این سبک هستند. از کفپوش چوبی، مبلمان روشن و آثار هنری معاصر دیواری، در این سبک زیاد استفاده می‌شود

سبک آسیایی

سبک های آشپزخانه ی آسیایی یکی از سبک های پرطرفدار دنیا محسوب می شود. در سبک آسیایی از مصنوعات ساخته شده در آسیا استفاده می شود. مطمئنا در طراحی سبک آسیایی، فرهنگ آسیایی تأثیر گذار است. کابینت ها در آشپزخانه سبک آسیایی ساده و به دور از تزئینات است. کابینت ها معمولا از جنس چوبی است و در بعضی موارد در این سبک از کابینت با درب شیشه ای و قفسه استفاده می شود.  سبک آشپزخانه آسیایی، احساس آرامش را به بیننده منتقل می کنند. در کل می توان گفت در این سبک از آشپزخانه سادگی یکی از ویژگی های مهم است.

سبک مینمال و روستایی در طراحی آشپزخانه

سبک روستایی

سبک های آشپزخانه روستایی، فضایی مانند یک خانه روستایی را ایجاد می‌کند. در این سبک، آشپزخانه دارای فضایی ساده و دوست‌داشتنی است .چوب عنصر اساسی در این سبک است. از رنگ‌های مختلف مانند زرد، قرمز، قهوه‌ای می‌توان در طراحی این نوع آشپزخانه استفاده کرد، فقط باید با هم هماهنگ باشند.
کابینت‌ها، خصوصاً ردیف بالایی برای سهولت دسترسی بدون درب هستند. اجاق گاز یکی از سه راس مثلث کار می‌باشد، بنابراین نقش مهمی در طراحی آشپزخانه دارد. استفاده از کفپوش‌های چوبی مانند پارکت، لمینت و یا کاشی و سرامیک‌ های طرح چوب، بهترین انتخاب برای اجرای سبک مزرعه است.یکی دیگر از راس‌های مثلث کار محل شستشو است که بهتر است از سینک سرامیکی با لگن‌های عمیق با ساختاری محکم استفاده شود.

سبک مینیمال

تمرکز اصلی سبکهای آشپزخانه  مینیمال فقدان عناصر زیاد و وجود فضایی تمیز و خلوت است. در طراحی یک آشپزخانه مینیمال، از ساده‌ترین اشیا و طرح‌ها استفاده شده و همه لوازم آشیزخانه داخل کابینت‌ها چیده شده است. آشپزخانه مینیمال تک‌رنگ است.
حذف اجزای اضافه و بی استفاده در آشپزخانه مینیمال یکی از اصول اولیه هست و در کنارش استفاده از رنگ‌های ترکیبی و زیبا می تواند به جذابیت آشپزخانه اضافه کنه . چیزی که در این آشپزخانه ها به چشم می‌خورد، رنگ‌های روشن و ترکیبی کابینت‌ها و پنجره نورگیر و بدون پرده هست که به خوبی باعث روشنایی آشپزخانه شده.
سطوح صاف روی بدنه و درهای کابینت در آشپزخانه مینیمال در کنار رنگ سفید کابینت‌ها، جذابیت فوق العاده‌ای به حساب میاد.
همیشه هم نیاز نیست رنگ کابینت روشن باشه تا به سبک مینیمال نزدیک باشه. گاهی رنگ‌های تیره با یک طراحی ساده و زیبا می‌تواند در آشپزخانه مینیمال مورد استفاده قرار گیرد.

آشپزخانه روستیک

سبک های آشپزخانه روستیک راحتی و حس “در خانه بودن” را به همراه دارد. وجود الوار، سنگ و وسایل باکیفیت از ویژگی‌های این سبک است. لوازم آشپزخانه آنتیک و قدیمی در این سبک نقش مهمی دارند و حضور یک بخاری دکوراتیو به فضا گرمی می‌بخشد. نوع معماری نیز در این سبک مهم است. دیوارهای سنگی، سقف چوبی و استفاده از آجر نشان از یک آشپزخانه راستیک دارد. وجود کانتر چوبی با گوشه‌های مورب و سینک کلاسیک می‌تواند این سبک را کامل‌تر کند.
استفاده از رنگ‌های گرم با طرح چوب برای کابینت‌ها از خصوصیات سبک روستیک است. به کار بردن متریال دیگری مانند سنگ به جای چوب برای صفحه روی کابینت، یکنواختی را از بین می‌برد. همچنین برای راحتی بیشتر در این نوع آشپزخانه می‌توانید برای پرده‌ها یا درب قفسه‌ها، پارچه را وارد آشپزخانه کنید.

طرح کابینت آشپزخانه

رنگ های راستیک در طراحی کابینت

به طور کاملا سنتی، پالت رنگ روستایی شامل پرتقالی، قهوه ای، زرد، سبز و آبی است. نکته اصلی در انتخاب رنگ ایده آل برای آشپزخانه شما این است که اطمینان حاصل کنید که یک حس خوب و گرم را به شما منتقل می کند.
اکثر آشپزخانه ها برای اضافه کردن جذابیت های روستایی روی رنگ زرد و آبی روشن تاکید می کنند، در حالی که برخی دیگر از آشپزخانه های روستیک تمایل بیشتری به رنگ قرمز تیره و پرتقالی دارند.
از رنگ های مواد طبیعی مانند سنگ ، ماسه و خاک رس به عنوان عناصر الهام بخش استفاده کنید
پالت رنگی راستیک عاری از رنگ های تند و براق است و در عوض شامل رنگ های متنوع و لطیف از دنیای طبیعی است؛ منظور از رنگ های طبیعی، رنگ پوست درختان، سنگ و خاک است.
هنگام انتخاب رنگ باید فضای آشپزخانه را نیز در نظر بگیرید، چرا که چوب های به رنگ روشن یک فضای کوچک را بزرگ تر جلوه می دهند و چوب های به رنگ تیره نیز موجب بسته تر به نظر رسیدن فضا می شوند. 

سبک کاتیج

این سبک های آشپزخانه  کاتیج ،طراحی شاد و بدون تجملی دارد و بسیار دنج و راحت است. این سبک از آشپزخانه احساس سادگی را  منتقل می کند و خیلی سخت گیرانه طراحی نمی شود. در واقع هدف این سبک بیشتر استفاده از طرحهای شاد و ایجاد احساس راحتی در هنگام استفاده از آشپزخانه است. در این سبک از پرده های رنگی استفاده می شود. کفپوش آشپزخانه چوبی است و در بقیه اجزا از رنگ های ملایم استفاده می شود.

طرح کابینت آشپزخانه

هر سبکی که برای آشپزخانه در نظر می‌گیرید، موارد زیر را در آن لحاظ کنید.

  1. توجه به مثلث کار:
    مثلث کار یک مثلث فرضی است و سه راس آن شامل “سینک ظرفشویی”، “اجاق گاز” و “یخچال” می‌باشد. رابطه این سه عنصر در آشپزخانه باید به گونه‌ای باشد که نه آنقدر فاصله بین آن‌ها زیاد باشد که موجب رفت ‌وآمد طولانی شوند و نه آنقدر کم و تنگاتنگ باشد که موجب تداخل و اختلال در مسیر رفت ‌وآمد باشد. در آشپزخانه‌های کوچک چیدمان این سه عنصر ممکن است به صورت خطی انجام شود
  2. نور و تهویه طبیعی و مصنوعی:
    برای نورگیری، وجود پنجره ضرورتی ندارد و تعبیه یک نورگیر برای آشپزخانه کافی است. اما اگر پنجره‌ای برای تهویه طبیعی و مستقیم در نظر گرفته شود، یک آپشن مثبت برای آن آشپزخانه تلقی می‌شود .استفاده از تهویه مصنوعی در آشپزخانه حتی در صورت وجود پنجره، ضروری و لازم است.
    بهتر است اجاق گاز هیچ‌گاه در نزدیکی پنجره یا جریان مستقیم تهویه نباشد. سینک ظرف‌شویی یکی از بهترین عناصری است که می‌تواند برای قرارگیری در نزدیکی پنجره انتخاب شود، زیرا جریان مستقیم هوا موجب خشک شدن فضای مرطوب سینک ظرف‌شویی می‌شود .
  3.  توجه به ترکیب رنگ:
    ترکیب رنگ در آشپزخانه تحت تاثیر بخش‌های مختلف فضای داخلی می‌تواند انتخاب شود. مثلا اگر دکوراسیون پذیرایی تم کِرم-قهوه‌ای دارد، بهتر است از کابینت‌هایی با هارمونی گرم استفاده شود. اگر فضای آشپزخانه‌ کوچک است، استفاده از رنگ‌های روشن و براق مناسب است
  4. توجه به جنس و متریال:
    در طراحی دکوراسیون آشپزخانه جنس کابینت‌ها، کف‌پوش و بدنه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در کف‌سازی و بدنه آشپزخانه از مصالح مقاوم در برابر آتش و رطوبت استفاده می‌شود. سرامیک یکی از بهترین متریال‌ها برای این منظور است که علاوه بر دو فاکتور مقاومت در برابر حرارت و رطوبت، دارای تنوع در طرح و قیمت مناسب است. در طراحی داخلی آشپزخانه به هیچ وجه از متریال لیز و لغزنده استفاده نمی‌شود
  5. استفاده از گل و گیاه:
    استفاده از گل‌ها و گیاهان تزئینی در فضای داخلی آشپزخانه علاوه بر آرامش جسم و روح، موجب تهویه طبیعی فضای داخلی نیز می‌شود.
 کلام آخر

شرکت آرشا سرام با برند ARSHA CERAM و ارائه طیف وسیع از محصولات به کار رفته در ساختمان، همراه سعی در تامین نیاز مشتریان خود داشته و تداوم و موفقیت این شرکت نشان از رضایتمندی مشتریان است.ما پشتیبان شما هستیم.

فهرست