به رویهها و لایههایی که بر روی کف یک ساختمان یا هر مکان دیگر پوشانده می شود تا سطحی برای پیاده روی فراهم کند، کف پوش میگویند.
در این مقاله به آشنایی با کف پوش و خصوصیت منحصر به فرد هرکدام خواهیم پرداخت. از مواد و مصالحی که همیشه به عنوان پوشش کف استفاده شده اند می توان به سرامیک، کاشی، موزاییک، پارکت، موکت، سنگ، لیمینت و کف پوش پی وی سی اشاره کرد. برای آشنایی با کفپوش پی وی سی کلیک کنید.
کفپوش سرامیک
در گذشته سرامیک به خاطر داشتن طبع سرد بیشتر در مناطق گرمسیری مورد استفاده قرار میگرفت اما با توجه به ورود تکنولوژی هایی مانند شوفاژها و سیستم گرمایش از کف دیگر مشکلی برای کسانی که در مناطق سردسیر زندگی میکنند و علاقه به اجرای سرامیک در کف پوش منزل خود دارند، وجود ندارد چون با این تکنولوژی دیگر در انگشتان پاهای خود احساس سرما نمی کنند.استفاده از سرامیک باعث حفظ بهداشت محیطتان در کنار زیبایی خیره کننده خواهد شد.پس از شستشوی کامل سرامیک ها درخشندگی ناشی از آن، محیطتان را زیبا و زیباتر می کند.
سرامیک از محصولات عمده خاک رس و سفال به شمار رفته که سطح آن با یک لایه از لعاب مات، نیمه براق و یا براق رنگی پوشیده شده است. سرامیک پس از پخت در کوره بر اساس کیفیت درجه بندی می گردد. ضخامت سرامیک بین ۴ تا ۱۲ میلی متر بوده و سطح زیر آن ها نیز زلر می باشد که با استفاده از ملات به کف می چسبانند. دور سرامیک را معمولا با دوغاب ماسه سیمان پر می نمایند .سرامیک انواع بسیار متنوعی در بازار داشته در زیر به چند نمونه از انواع سرامیک اشاره میکنیم
سرامیک طرح دار : استفاده از سرامیک طرح دار در کف ساختمان نیز چیزی از زیبایی های فرش کم ندارد به خاطر پرطرفداربودن فرش و طرح ایرانی سرامیک هایی از این طرح در ایتالیا تولید و در سرتاسر جهان استفاده میگردد.
سرامیک طرح چوب: اگر دوست دارید دکوراسیونی به سبک چوبی داشته باشید و در عین حال از کف پوشی محکم و ضد آب برخوردار باشید به شما پیشنهاد میکنیم از سرامیک های طرح چوب استفاده کنید تا هم هزینه ی کمتری کرده باشید و هم از کف پوشی محکم استفاده کرده باشید.این سرامیک های طرح چوب مقاوم در مقابل شرایط سخت آب و هوایی است و از جهت اقتصادی مقرون به صرفه است.
سرامیک نانو ضد باکتری: این کف پوش ها به وسیله ی تکنولوژی نانو دارای مواد ضد باکتری می باشد و خیالتان از نظر میکروب و باکتری ها بر روی این سرامیک ها کاملا راحت باشد.اجازه دهید کودکانتان بر روی این سرامیک بازی کنند.
در بعضی از سرامیکهای پرسلان کف، ترکیبی از فلز برای افزایش استحکام بکار رفته است که سرامیک را در مقابل حدود 200 نیوتن فشار یا ضربه بر سطح آن مقاوم می کند. جذب رطوبت و لک های رنگیاز قبیل رنگ قهوه، چای، بستنی و سایر مایعات رنگی در این سرامیک ها حدود 5% است که تقریبا غیر قابل نفوذ محسوب میشود.
مشخصه مهم این کاشی سرامیکها، رکتیفایر بودن و نداشتن درز در کار است بطوری که میزان ملات خور بین آنها بعد از نصب در حد صفر بوده و بینشان کوچکترین فاصله یا درزی وجود ندارد. استفاده از نانوتكنولوژي درصنعت سراميك سازی موجب تحول چشمگيري دراین حوزه گشته است. تولید سرامیکها با استفاده از تکنولوژی نانو، موجب ایجاد خاصیت آنتی باکتریال ضد عفونی کننده در آنها و قابل مصرف در بیمارستانها، درمانگاهها، مساجد، مدارس، اماکن مسکونی، آموزشی، ورزشی و سایر فضاها می باشد.
کفپوش کاشی
کاشی ها دوام بالایی دارند، در برابر رطوبت و آب مقاوم بوده و ظاهر یکپارچه ای به وجود می آورند. کاشی به دلیل موارد گفته شده برای آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی بسیار مناسب می باشد.
کاشی به دلیل داشتن قیمت مناسب و طیف وسیعی از رنگ، بافت و شکل تقاضای زیادی دارد و بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. از معایب کاشی می توان به شکننده بودن آن اشاره کرد و هنگام حمل و نقل و نصب کاشی ها امکان شکستن وجود دارد.
کفپوش موزاییک
موزاییک نیز از ترکیب ماسه و سیمان ساخته شده و روی آن ساو داده می شود. نکته ی مهم در مورد موزاییک این است که بهتر است از استعمال انواع خاص آن که ایجاد گرد و خاک زیاد در ساختمان می کنند پرهیز شود. موزاییک برای زیرسازی کف پوش های دیگر همانند پارکت و موکت استفاده می گردد.
کفپوش موکت
هنوز هم بسیاری هستند که ترجیح می دهند کف پوش خانه شان از جنس الیاف پارچه ای هم چون موکت باشد. البته می توان گفت که این کف پوش بیشتر مناسب افرادی است که به بیماری روماتیسم مبتلا هستند. بسیاری ترجیح می دهند که بخش از کف پوش خانه شان را با موکت پوشش دهند.
به عنوان مثال برخی از موکت تنها برای اتاق خواب بچه ها یا سالن سینمای خانوادی استفاده می کنند. در حال حاضر موکت ها در بازار دارای انواع مختلف از لحاظ طراحی و بافت می باشند تا بتوانند در بازار کف پوش ها به حیات خود ادامه دهند.
در کنار همه این ها موکت ها نیز ایرادها و معایبی نیز دارند. بزرگ ترین ایراد موکت ها را ضعف آن ها در برابر حرارت و رطوبت یاد می کنند. هم چنین جذب گرد و غبار مخصوصا در موکت های دارای پرز بلند از دیگر نقاط ضعف این کف پوش نسبتا پرسابقه به شمار می رود.
کفپوش سنگ
این کفپوش نیازی به معرفی نداشته و از قدیمی ترین ایام تاریخ تابه حال استفاده می گردد. سنگ امروزه یکی از مصالح گران قیمت ساختمانی به شمار می رود. نکته ی جالب در مورد قیمت سنگ این است که مانند سرامیک هرچقدر ابعاد سنگ بزرگ تر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد رفت.
این نوع کفپوش مناسب فضای آشپزخانه و سرویس بهداشتی بوده و اگر سنگ فاقد رگه یا ترک خوردگی باشد، می توان برای سال های سال از آن استفاده نمود. هم چنین سنگ برای به کارگیری و استفاده در محوطه و فضای بیرونی ساختمان بسیار مناسب می باشد.
با این همه، جدا از قیمت بالا، سنگ همان مشکلات سرامیک را دار می باشد. به عنوان مثال معمولا به خاطر سرد بودن سنگ، استفاده از آن در نقاط سردسیر آن چنان متداول نیست. هم چنین گرم نمودن فضایی که با سنگ مفروش شده به نسبت هزینه بیشتری خواهد داشت. سنگ به هیچ عنوان کفپوش مناسبی برای اتاق خواب محسوب نگردیده و پاک نمودن آن از چربی و لکه کاری بسیار مشکل می باشد.
از لحاظ تنوع نیز سنگ به هیچ عنوان تنوع رنگ سایر کفپوش ها را نداشته و خود سنگ نیز رنگی یکنواخت ندارد. در مجموع اگر پس از مدتی تصمیم به تعویض کفپوش ساختمان بگیرید، برای مکان هایی که کفپوش آن ها سنگ یا سرامیک است بایستی هزینه ی به نسبت بیشتری را متحمل گردید.
این نوع کفپوش ها از سنگ های طبیعی بهره گرفته شده است و خاستگاه آن کشور اسپانیا می باشد،اسپانیایی ها علاقه خاصی به استفاده از این نوع کفپوش ها دارند.این کفپوش ها هم برای فضای بیرون در نظر گرفته می شود.در صورتی که علاقه به فضای سنتی دارید می توانید از این نوع سنگ فرش ها استفاده کنید.
کفپوش اپوکسی
کفپوش اپوکسی نیز اخیرا توانسته است که سهم زیادی در بازار به خود اختصاص دهد. اما به راستی کفپوش اپوکسی چیست؟ در پاسخ بایستی گفت که کفپوش اپوکسی (epoxy flooring) و پلی اورتان در واقع نوعی از کفپوش از خانواده بسپار (polymer) هستند که کاربردهای صنعتی و خانگی دارند.
این کفپوش ها از قابلیت اجرا و پیاده سازی روی انواع مختلف سطوح به خصوص سطوح بتنی برخوردار بوده و ویژگی های فوق العاده ای دارند.
کفپوش اپوکسی ضخامت نسبتا کمی داشته و در عین حال عایق حرارتی و رطوبی و حتی آنتی باکتریال می باشد.
این کفپوش به شدت آنتی باکتریال بوده و در برابر موارد شیمیایی مقاومت فراوانی از خود نشان می دهد. به همین دلیل است که از کفپوش اپوکسی برای سالن های ورزشی، سطوح بیمارستانی، محیط های مسکونی، کارخانه های صنعتی و … استفاده می گردد.هم چنین لازم به ذکر است که این کفپوش نسبت به کفپوش های دیگر از لحاظ کاربرد گسترده تر، از لحاظ قیمت معقول تر بوده و از استحکام نسبتا بیشتری برخوردار است.
این کفپوش از لحاظ زیبایی ظاهری درخشان و براق بوده و به علت عایق شیمیایی و رطوبتی اش، قابلیت شستشو نیز دارد. هم چنین این کف پوش در تسریع نظافت محیط نیز تاثیر بسیار مثبتی داشته و رنگ بندی متنوع کفپوش اپوکسی قدرت انتخاب بالایی به استفاده کننده خواهد داد.
کفپوش پارکت
خیلی از افراد ، پارکت را بخاطر حس آرامش و آسایش در محیط زندگی اشان استفاده میکنند.کفپوش چوبی و یا پارکت از جنس چوب درختانی همانند صنوبر و کاج و یا افرا و بلوط بوده که نوع چوب آن قیمت نهایی را تعیین می نماید. پارکت ها از انواع نسبتا قدیمی کفپوش محسوب گردیده که زیبایی فوق العاده از دل طبیعت را در فضای خانه شما به نمایش می گذارند. با این حال برخی دوستداران طبیعت و محیط زیست به این کفپوش منتقد هستند.
نحوه اجرای پارک ها به این گونه است که ابتدا پارکت را به کف اتاق چسبانده و پس از نصب روی آن را ساب و سپس لاک می زنند تا سطحی صاف و صیقلی حاصل گردد.
با این حال پارکت مشکلاتی نیز دارد. مثلا رطوبت دشمن این کفپوش بوده و باعث می شود که این کفپوش متورم شده یا اصطلاحا باد کند. هم چنین پارکت ممکن است که در بعضی جاها صدای جیرجیر بدهد که آزاردهنده است. از دیگر مشکلات و خطرات پارکت نیز می توان به آتش سوزی و موریانه اشاره نمود.
از مزیت های پارکت ، جذابیت ،حس زیبا و کیفیت بالای چوب است که این محصول را از محصولات دیگر که برای پوشش زمین استفاده می شود متمایز می نماید.مزیت دیگر پارکت نگهداری و تميز کردن بسيار ساده آن ميباشد و احتياج به مراقبت دائمی مانند فرش ندارد.
پارکت یک محصول با دوام است که عمر بسیار طولانی تری نسبت به محصولات دیگر که برای پوشش زمین بکار می رود را دارد ، همچنین دارای رنگ ، طرح و فرمت های مختلفی هست که قابلیت تطبیق پذیری با هر محیطی را دارد.
همچنین به ارزش ملک شما می افزاید و زیبایی و گرمای خاص به آن می بخشدانتخاب پارکت مناسب برای فضای شما بسيار اهميت زيادی دارد زيرا رنگ، طرح و ابعاد پارکت تأثیر بسیار زیادی در فضای داخلی خانه شما می گذارد. در واقع در هنگام انتخاب رنگ پارکت باید رنگی را انتخاب کنید که متناسب با روحیه ، نیاز و فضای شما باشد.
کفپوش لمینت
کفپوش لمینت که به آن پارکت لمینت نیز می گویند، به علت مشکلاتی که پارکت داشت ساخته شد. لمینت، کفپوشی جدید بوده و طول عمری نزدیک به ۳۰ سال دارد.جنس لمینت نیز HDF یا الیاف فشرده چوب بوده و شباهت بسیار زیادی به پارکت دارد. با این حال گفتنی است که لمینت مستقیما از چوب درخت ساخته و تولید نمی گردد.ساختار کفپوش لمینت متشکل از ۴ لایه بوده که لایه اصلی آن HDF است.
هم چنین کفپوش لمینت دارای یک لایه دکوراتیو با طرح چوب بوده و روی آن را نیز لایه اصلی لمینت تشکیل می دهد.لازم به ذکر است که کفپوش لمینت به کف نچسبیده و به وسیله شیارهایی که به صورت نر و ماده در هم قفل می گردند نصب می شود.
لمینت کف خانه
در زیر کفپوش لمینت لایه ای فوم یا موکت قرار داده شده و تعویض و جمع نمودن آن به سهولت انجام می گردد. لمینت هم چنین قیمت به نسبت مناسب تری نسبت به پارکت دارا می باشد.همان گونه که اشاره شد، کفپوش لمینت مشکلات پارکت همانند ایجاد سرو صدا در هنگام راه رفتن، آتش سوزی و نم و رطوبت را به آن اندازه نداشته اما نمی توان گفت که کاملا فاقد این مشکلات است.
این کفپوش نیاز به واکس زدن داشته و تمیز کردن آن در صورت نفوذ آلودگی یا رطوبت به زیرش مشکل می باشد. با گرم شدن هوا در تابستان کفپوش های چوبی منبسط شده که به مرور به آن آسیب می رساند. مگر در حالتی که فضایی برای این انبساط در نظر گرفته شده و در نتیجه مشکل نفوذ آب به زیر کفپوش هرگز وجود نخواهد داشت.
سخن آخر
کفپوش محصولی دکوراتیو است که وظیفهی پوشش کف را به عهده دارد. در انتخاب کفپوش مناسب باید به عواملی مانند استقامت، عایق بودن، هزینه، راحتی در نظافت دقت کرد. سرامیک یکی از بهترین کفپوش هاست که میتوان با خیال راحت در محیط های مرطوب مانند دستشویی و آشپزخانه کار کرد. گروه آرشا سرام با برند ARSHA CERAM سرامیک های نانو و پولیش خود را با نازل ترین قیمت و با حذف واسطه های به فروش می رساند. برای دریافت اطلاعات کامل محصولات با ما تماس بگیرید.